بهترین پزشکان دنیای طب
0

پیشگامان علم پزشکی | آشنایی با 10 تا از بهترین پزشکان دنیای طب

امید در دستان نجات‌بخش گامی به سوی معرفی پزشکان برتر جهان

در زندگی انسان سلامتی از اهمیت بالایی برخوردار است و پزشکان نقش اساسی در این زمینه ایفا می کنند. در سراسر جهان، پزشکان متعهد سهم قابل توجهی در رفاه اجتماعی و ترویج زندگی سالم‌تر دارند. شایستگی پزشکان به عنوان رکن اصلی نظام سلامت در هر کشوری، اغلب با استحکام نظام آموزشی در آن کشور مرتبط است. قابل ذکر است کشورهایی مانند استرالیا، یونان، کانادا، سوئیس، آلمان، فرانسه و ایالات متحده به دلیل داشتن  برجسته در سطح جهان شناخته شده اند. برای کسانی که به برترین پزشکان کنجکاو هستند، در اینجا لیستی از ۱۰ پزشک برتر جهان آورده شده است.

۱.دکتر ویلیام ای. عبدو   Dr. William A. Abdu, M.D, M.S

دکترای پزشکی، فوق تخصص دکتر عبدو، استادیار ارتوپدی و مدیر پزشکی مرکز پزشکی دارتموث-هیچکاک، یک پیشگام در زمینه بیماری های مرتبط با ستون فقرات است. تخصص او شامل جراحی ستون فقرات، از جمله اختلالات گردنی، قفسه سینه و کمری می شود. تکنیک های نوآورانه دکتر عبدو در درمان ستون فقرات، شهرت او را به عنوان یکی از جراحان ارتوپد برجسته جهان تثبیت کرده است.

دکتر ویلیام ای. عبدو یک جراح ارتوپد برجسته با تخصص در ستون فقرات است. او در حال حاضر استاد ارتوپدی و مدیر پزشکی در مرکز پزشکی دارتموث-هیچکاک است. دکتر عبدو به خاطر تخصص و نوآوری هایش در درمان بیماری های ستون فقرات، به ویژه جراحی کم تهاجمی و فیوژن ستون فقرات، شهرت دارد.

سابقه و تخصص:

  • دکتر عبدو دارای مدرک پزشکی از دانشکده پزشکی هاروارد و مدرک فوق تخصص جراحی ارتوپدی از برنامه معتبر هاروارد در بیمارستان ماساچوست جنرال است.
  • او همچنین دارای مدرک کارشناسی ارشد در زمینه علوم بیومکانیک از دانشگاه دارتموث است.
  • دکتر عبدو سابقه ی طولانی در تحقیق و تدریس دارد و مقالات و فصل های متعددی در مورد بیماری های ستون فقرات نوشته است.
  • او به طور فعال در آموزش جراحان ارتوپد نسل آینده مشارکت دارد و عضو هیئت مدیره چندین سازمان حرفه ای است.

زمینه های تخصص:

  • جراحی کم تهاجمی ستون فقرات
  • فیوژن ستون فقرات
  • درمان های غیرجراحی بیماری های ستون فقرات
  • درد مزمن ستون فقرات
  • آسیب های ستون فقرات
  • بیماری های دژنراتیو ستون فقرات
  • انحراف ستون فقرات (اسکولیوز)
  • تومورهای ستون فقرات

۲.دکتر مایلز بی. ابوت، دکترای پزشکی . Dr. Myles B. Abbott, M.D

دکتر ابوت، فارغ التحصیل دانشگاه میامی، در زمینه طب کودکان مشهور است و در زمینه رشد و تکامل کودکان تخصص دارد. او با بیش از ۲۰ سال سابقه کار، به مراکز پزشکی معتبر از جمله مرکز پزشکی آلتا بیتس سامیت و مرکز پزشکی UCSF وابسته است.

دکتر مایلز بی. ابوت متخصص اطفال مشهور با تخصص در زمینه رشد و تکامل کودکان است. او با بیش از ۲۰ سال سابقه کار، به دلیل ارائه مراقبت های با کیفیت و دلسوزانه به کودکان، شهرت دارد.

زمینه های تخصص:

  • رشد و تکامل کودکان
  • اختلالات یادگیری
  • تاخیرهای رشدی
  • مشکلات رفتاری
  • اوتیسم
  • ADHD
  • چاقی کودکان
  • مشکلات تغذیه ای
  • طب پیشگیری از کودکان

۳.دکتر فواد م. عباس، دکترای پزشکی ۳. Dr. Fouad M. Abbas, M.D.

دکتر عباس، یک متخصص زنان و زایمان/آنکولوژی برجسته، در مطالعه سرطان در زمینه زنان و زایمان سرآمد است. او فارغ التحصیل دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند است و به دلیل مشارکت هایش در آموزش رزیدنتی و انکولوژی، جوایز متعددی دریافت کرده است.

دکتر مایلز بی. ابوت متخصص اطفال با سابقه و مهارت در زمینه رشد و تکامل کودکان است. با بیش از ۲۰ سال تجربه، او به خاطر ارائه مراقبت های با کیفیت و دلسوزانه به کودکان مشهور است.

سابقه و تخصص:

  • فارغ التحصیل از دانشکده پزشکی میامی و گذراندن دوره کارآموزی در مرکز پزشکی کودکان میامی
  • دریافت بورسیه فوق تخصص در زمینه طب اطفال تکاملی از بیمارستان کودکان بوستون
  • دارای مجوز طبابت در ایالت های کالیفرنیا و فلوریدا

زمینه های تخصصی:

  • رشد و تکامل کودکان
  • اختلالات یادگیری
  • تاخیرهای رشدی
  • مشکلات رفتاری
  • اوتیسم
  • ADHD
  • چاقی کودکان
  • مشکلات تغذیه ای
  • طب پیشگیری از کودکان

۴.دکتر خالد عابد، دکترای پزشکی . Dr. Khalid Abbed, M.D

دکتر خالد عابد، به عنوان یک جراح مغز و اعصاب برجسته، رئیس بخش ستون فقرات در بخش جراحی مغز و اعصاب است. او با تجربه گسترده در درمان اختلالات ستون فقرات، از سوی بسیاری به عنوان یکی از بهترین پزشکان جهان شناخته می شود.

۵.دکتر ویرجینیا آپگار – Dr. Virginia Apgar – Obstetrical Anesthesiologist

دکتر ویرجینیا آپگار، پزشک و متخصص بیهوشی زنان و زایمان آمریکایی، به خاطر توسعه‌ی امتیاز آپگار شناخته شده است. این معیار استاندارد شده، گذار نوزاد به دنیای بیرون را ارزیابی می‌کند و تأثیر قابل توجهی بر کاهش مرگ و میر نوزادان در سراسر جهان داشته است. ویرجینیا آپگارمتخصص بیهوشی زایمان آمریکایی بود که به خاطر ابداع نمره آپگار در سال ۱۹۵۲ شناخته می‌شود. این نمره، ابزاری ساده اما مؤثر برای ارزیابی سلامت نوزادان در دقایق اولیه پس از تولد است. آپگار در وست‌فیلد، نیوجرسی متولد شد و در سال ۱۹۳۳ از دانشکده پزشکی و جراحی کلمبیا فارغ‌التحصیل شد. پس از گذراندن دوره تخصصی بیهوشی، او به عنوان متخصص بیهوشی زایمان در بیمارستان پرسبیترین نیویورک-کلمبیا مشغول به کار شد.

در آن زمان، میزان مرگ و میر نوزادان در ۲۴ ساعت اول پس از تولد به طور قابل توجهی بالا بود. آپگار که شاهد مرگ و میر غیرضروری نوزادان بود، مصمم شد راهی برای ارزیابی سریع و دقیق سلامت آنها پیدا کند. او با مشاهده پنج شاخص کلیدی – رنگ پوست، ضربان قلب، تنفس، تونوس عضلانی و رفلکس‌ها – سیستم نمره دهی ساده‌ای را ابداع کرد. این نمره به پزشکان و پرستاران اجازه می‌داد تا به سرعت وضعیت نوزاد را ارزیابی کنند و در صورت نیاز، مداخلات پزشکی لازم را انجام دهند. ابداع نمره آپگار انقلابی در مراقبت از نوزادان ایجاد کرد و به طور قابل توجهی به کاهش مرگ و میر نوزادان کمک کرد. این نمره در حال حاضر در سراسر جهان به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد و به عنوان یکی از مهم‌ترین پیشرفت‌ها در تاریخ پزشکی شناخته می‌شود.

۶.دکتر سر الکساندر فلمینگ – میکروب شناس Dr. Sir Alexander Fleming – Microbiologist

سر الکساندر فلمینگ، پزشک و میکروب شناس اسکاتلندی، با کشف انقلابی پنی‌سیلین، دنیای پزشکی را متحول کرد. سهم او در باکتری شناسی و شیمی درمانی در مجلات علمی متعددی ثبت شده است.

دکتر سر الکساندر فلمینگ: کشف پنی‌سیلین: این آنتی‌بیوتیک اولین آنتی‌بیوتیک شناخته شده بود و انقلابی در درمان عفونت‌های باکتریایی ایجاد کرد و جان میلیون‌ها نفر را نجات داد. سر الکساندر فلمینگ (۶ آگوست ۱۸۸۱ – ۱۱ مارس ۱۹۵۵) پزشک و میکروب‌شناس اسکاتلندی بود که بیشتر به خاطر کشف آنزیم لیزوزیم در سال ۱۹۲۳ و اولین آنتی‌بیوتیک مؤثر جهان، پنی‌سیلین، در سال ۱۹۲۸ شناخته می‌شود. فلمینگ در مزرعه‌ای در دارول اسکاتلند متولد شد. او در مدرسه پزشکی بیمارستان سنت مری لندن تحصیل کرد و پس از فارغ‌التحصیلی به عنوان پزشک نظامی در جنگ جهانی اول خدمت کرد. در حین جنگ، فلمینگ مشاهده کرد که چگونه اغلب مواد ضدعفونی‌کننده بیش از آنکه میکروب‌ها را از بین ببرند، سلول‌های بدن را از بین می‌برند. این تجربه او را به ضرورت یافتن ماده‌ای که بتواند بدون آسیب رساندن به سلول‌های سالم، باکتری‌ها را از بین ببرد، پی برد.

پس از جنگ، فلمینگ به بیمارستان سنت مری بازگشت و به کار تحقیقاتی خود ادامه داد. در سال ۱۹۲۲، او ماده‌ای را کشف کرد که آن را “لیزوزیم” نامید. لیزوزیم آنزیمی است که در بدن انسان تولید می‌شود و در اشک و مخاط وجود دارد. این ماده می‌تواند برخی از باکتری‌ها را از بین ببرد، اما در برابر باکتری‌های خاصی که به انسان آسیب می‌رسانند بی‌اثر است. در سال ۱۹۲۸، فلمینگ کشف بزرگی انجام داد. او متوجه شد که رشد یک نوع کپک (پنی‌سیلیوم notatum) در ظرف کشت حاوی باکتری استافیلوکوک، منجر به از بین رفتن باکتری‌ها در اطراف کپک شده است. او این ماده را که بعداً پنی‌سیلین نامیده شد، استخراج و تصفیه کرد و تأثیر آن را بر روی انواع مختلف باکتری آزمایش کرد. فلمینگ با وجود اثبات قدرت پنی‌سیلین در از بین بردن باکتری‌ها، در یافتن راهی برای تولید انبوه آن با مشکل روبرو بود. با کمک دانشمندان دیگر، سرانجام در دهه ۱۹۴۰ موفق به تولید انبوه پنی‌سیلین شدند.

۷.دکتر دانیل هیل ویلیامز – جراح عمومی  Dr. Daniel Hale Williams – General Surgeon

دکتر دانیل هیل ویلیامز، جراح پیشگام آمریکایی-آفریقایی تبار، اولین عمل جراحی قلب موفق را در سال ۱۸۹۳ انجام داد. او بیمارستان پروویدنت را برای افزایش دسترسی آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار به مراقبت‌های بهداشتی تأسیس کرد و بر پذیرش کارکنان و بیماران از نژادهای مختلف تأکید داشت. انجام اولین عمل جراحی قلب موفق: این عمل پیشگامانه راه را برای جراحی‌های قلبی مدرن هموار کرد. تأسیس بیمارستان پروویدنت: این بیمارستان اولین بیمارستان متعلق به آفریقایی-آمریکایی‌ها در ایالات متحده بود و به افزایش دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی برای این جامعه محروم کمک کرد.

۸. دکتر الیزابت بلک ول – پزشک Dr. Elizabeth Blackwell – Doctor

دکتر الیزابت بلک ول، اولین زنی که مدرک پزشکی در ایالات متحده دریافت کرد، با تبعیض و چالش‌های فراوانی روبرو شد. پشتکار او راه را برای نسل‌های بعدی پزشکان زن هموار کرد. دکتر الیزابت بلک‌وِل (زاده ۳ فوریه ۱۸۲۱ – درگذشته ۳۱ مه ۱۹۱۰) یک پزشک و نویسنده آمریکایی-انگلیسی بود که به عنوان اولین زن در ایالات متحده و انگلستان که مدرک پزشکی دریافت کرد، شناخته می‌شود. او همچنین به خاطر فعالیت‌هایش در زمینه حقوق زنان و لغو برده‌داری مشهور است.

اوایل زندگی و تحصیلات:

بلک‌وِل در بریستول انگلستان متولد شد. پدرش تاجر بود و خانواده‌اش در دوران کودکی او به نیویورک نقل مکان کردند. بلک‌وِل در جوانی به تدریس و پرستاری مشغول بود و مشاهده رنج بیماران به دلیل کمبود مراقبت‌های پزشکی با کیفیت، او را به دنبال کردن حرفه پزشکی ترغیب کرد.

با وجود مخالفت‌های شدید جامعه در آن زمان با تحصیل زنان در رشته پزشکی، بلک‌وِل در سال ۱۸۴۹ از کالج پزشکی ژنو در نیویورک فارغ‌التحصیل شد. او پس از فارغ‌التحصیلی با تبعیض و چالش‌های زیادی در یافتن شغل و پذیرش به عنوان یک پزشک زن روبرو بود.

فعالیت‌های پزشکی:

بلک‌وِل در سال ۱۸۵۱ مطب شخصی خود را در نیویورک تأسیس کرد و به عنوان اولین زن پزشک در ایالات متحده مشغول به کار شد. او با تمرکز بر سلامت زنان و کودکان، به ارائه مراقبت‌های پزشکی با کیفیت به بیمارانی که در آن زمان اغلب نادیده گرفته می‌شدند، پرداخت.

بلک‌وِل در سال ۱۸۵۷ به همراه خواهرش امیلی، دانشکده پزشکی زنان و بیمارستان نیویورک را تأسیس کرد. این اولین موسسه در ایالات متحده بود که به طور خاص برای آموزش زنان در رشته پزشکی تأسیس شده بود. این دانشکده نقش مهمی در افزایش تعداد زنان پزشک در ایالات متحده ایفا کرد.

۹.دکتر مایکل الیس دبیکی – جراح عروق  Dr. Michael Ellis DeBakey – Vascular Surgeon

دکتر مایکل الیس دبیکی: نوآوری در جراحی عروق: او در توسعه قلب مصنوعی و ابداع تکنیک‌های جراحی برای سکته مغزی و ترمیم عروق پیشگام بود. دکتر مایکل الیس دبیکی، پیشگام در جراحی عروق، نوآوری‌هایی از جمله توسعه‌ی قلب مصنوعی و ابداع تکنیک‌های جراحی برای سکته مغزی و ترمیم عروق را به نام خود ثبت کرده است.

دکتر مایکل الیس دبیکی (۲۳ سپتامبر ۱۹۰۸ – ۱۲ ژوئیه ۲۰۰۸) جراح قلب و عروق آمریکایی بود که به خاطر پیشگامی در جراحی قلب باز و اختراع ابزارها و تکنیک‌های جراحی متعدد شناخته می‌شود. او به عنوان “پدر جراحی قلب باز” شناخته می‌شود.

اوایل زندگی و تحصیلات:

دبیکی در لیک چارلز، لوئیزیانا متولد شد. او در دانشگاه تگزاس در آستین و سپس در دانشکده پزشکی کلمبیا تحصیل کرد. پس از فارغ‌التحصیلی از دانشکده پزشکی، دوره کارآموزی خود را در بیمارستان بیلینگز در نیویورک گذراند و سپس به نیواورلئان نقل مکان کرد و در آنجا در بیمارستان چارتی نیواورلئان به عنوان جراح مشغول به کار شد.

پیشگامان در جراحی قلب باز:

در دهه ۱۹۴۰، دبیکی با همکاری دکتر چارلز پکیو به پیشگامی در توسعه تکنیک‌های جراحی قلب باز پرداخت. آنها در سال ۱۹۵۰ اولین جراحی موفق بای‌پس عروق کرونری را انجام دادند و در سال ۱۹۵۲ اولین پیوند قلب انسان را انجام دادند.

دبیکی همچنین به خاطر اختراع ابزارهای جراحی متعددی از جمله پمپ قلب و دستگاه اکسیژناتور قلب و عروق شناخته می‌شود. این اختراعات به جراحان امکان می‌داد تا عمل‌های پیچیده‌تر قلب را با موفقیت بیشتری انجام دهند.

۱۰. دکتر جین کوک رایت – محقق و جراح سرطان  Dr. Jane Cooke Wright – Cancer Researcher and Surgeon

دکتر جین کوک رایت: مشارکت‌های قابل توجه در شیمی درمانی: او از کشت بافت انسانی برای آزمایش داروها و توسعه روش‌های غیرجراحی برای انتقال دارو استفاده کرد که سهم بسزایی در درمان سرطان داشته است.

دکتر جین کوک رایت، محقق و جراح پیشگام سرطان، سهم قابل توجهی در شیمی درمانی داشته است. استفاده او از کشت بافت انسانی برای آزمایش دارو و توسعه‌ی روش‌های غیرجراحی برای انتقال دارو، از جمله‌ی سهم‌های ماندگار او در درمان سرطان است. پزشکان نامبرده در متن به دلایل مختلفی به عنوان پزشکان برتر جهان شناخته شده‌اند. در ادامه به شرح مختصری از دستاوردهای برجسته هر یک می‌پردازیم:

۱۰.دکتر مایکل الیس دبیکی: Dr. Michael Ellis DeBakey – Vascular Surgeon

نوآوری در جراحی عروق: او در توسعه قلب مصنوعی و ابداع تکنیک‌های جراحی برای سکته مغزی و ترمیم عروق پیشگام بود.

دکتر مایکل الیس دبیکی (۲۳ سپتامبر ۱۹۰۸ – ۱۲ ژوئیه ۲۰۰۸) جراح قلب و عروق آمریکایی بود که به خاطر پیشگامی در جراحی قلب باز و اختراع ابزارها و تکنیک‌های جراحی متعدد شناخته می‌شود. او به عنوان “پدر جراحی قلب باز” شناخته می‌شود.

اوایل زندگی و تحصیلات:

دبیکی در لیک چارلز، لوئیزیانا متولد شد. او در دانشگاه تگزاس در آستین و سپس در دانشکده پزشکی کلمبیا تحصیل کرد. پس از فارغ‌التحصیلی از دانشکده پزشکی، دوره کارآموزی خود را در بیمارستان بیلینگز در نیویورک گذراند و سپس به نیواورلئان نقل مکان کرد و در آنجا در بیمارستان چارتی نیواورلئان به عنوان جراح مشغول به کار شد.

پیشگامان در جراحی قلب باز:

در دهه ۱۹۴۰، دبیکی با همکاری دکتر چارلز پکیو به پیشگامی در توسعه تکنیک‌های جراحی قلب باز پرداخت. آنها در سال ۱۹۵۰ اولین جراحی موفق بای‌پس عروق کرونری را انجام دادند و در سال ۱۹۵۲ اولین پیوند قلب انسان را انجام دادند.

دبیکی همچنین به خاطر اختراع ابزارهای جراحی متعددی از جمله پمپ قلب و دستگاه اکسیژناتور قلب و عروق شناخته می‌شود. این اختراعات به جراحان امکان می‌داد تا عمل‌های پیچیده‌تر قلب را با موفقیت بیشتری انجام دهند.

۱۱.دکتر جین کوک رایت – پژوهشگر و جراح سرطان Dr. Jane Cooke Wright – Cancer Researcher and Surgeon

دکتر جین کوک رایت، پژوهشگر و جراح پیشگام سرطان، به طور قابل توجهی در زمینه شیمی درمانی کمک کرد. استفاده او از کشت بافت انسانی برای آزمایش دارو و توسعه روش‌های غیر جراحی برای رساندن دارو از جمله مشارکت‌های ماندگار در درمان سرطان است. دکتر جین کوک رایت (زاده ۲۰ نوامبر ۱۹۱۹ – درگذشته ۱۹ فوریه ۲۰۱۳) یک محقق و جراح سرطان برجسته آمریکایی بود که به خاطر مشارکت‌های چشمگیرش در زمینه شیمی درمانی شناخته می‌شود. او به عنوان “مادر شیمی درمانی” شناخته می‌شود و کار او نقش مهمی در نجات جان میلیون‌ها نفر از مبتلایان به سرطان داشته است.

ابتکارات کلیدی:

  • استفاده از کشت بافت انسانی: دکتر رایت از کشت بافت انسانی برای آزمایش داروهای ضد سرطانی استفاده کرد. این روش بهبود قابل توجهی در دقت آزمایشات در مقایسه با روش‌های قبلی که از حیوانات آزمایشگاهی استفاده می‌کردند، ایجاد کرد.
  • توسعه روش‌های غیرجراحی برای تجویز دارو: دکتر رایت روش‌های جدیدی برای تجویز داروهای ضد سرطانی به بیماران توسعه داد. این روش‌ها مانند تزریق داخل وریدی و تجویز خوراکی کمتر تهاجمی و مورد قبول بیماران بودند.
  • پیشگام در درمان سرطان پستان و پوست: دکتر رایت در توسعه درمان‌های موثر برای سرطان پستان و سرطان پوست نقش کلیدی داشت. کار او به افزایش نرخ بقا بیماران مبتلا به این سرطان‌ها کمک کرد.

تاثیر ماندگار:

دکتر رایت یکی از مهم‌ترین محققان در زمینه سرطان در قرن بیستم بود. کار او زمینه را برای توسعه داروهای ضد سرطانی جدید و موثرتر فراهم کرد و به نجات جان میلیون‌ها نفر کمک کرد. او الهام‌بخش نسل‌های آینده محققان و پزشکانی است که برای یافتن درمان‌های بهتر برای سرطان تلاش می‌کنند.

منبع : sarkariexam.com

اشتراک گذاری

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 2 =